Food Hall Browary w dawnej Leżakowni to jedno z najbardziej kultowych miejsc na gastronomicznej mapie Warszawy. 11 konceptów gastronomicznych z całego świata w jednym miejscu, a do tego bar centralny,a który jest jednym z najdłuższych w Polsce. Restauracje zostały dobrane tak, aby każdy mógł znaleźć dla siebie rodzaj kuchni odpowiadający jego upodobaniom.

Wszystko to sprawia, że Food Hall Browary jest idealnym miejscem na spotkania z przyjaciółmi, rodzinne obiady czy romantyczne kolacje. Jest to również przestrzeń, która regularnie organizuje różnorodne wydarzenia kulturalne i rozrywkowe, zapewniając przy tym gościom wyjątkową atmosferę.

Co oferuje Food Hall Browary? 

Food Hall Browary, gdzie historia, sztuka i gastronomia przenikają się w harmonii, oferuje różnorodne smaki i potrawy. Dzięki temu, każdy, niezależnie od preferencji smakowych, znajdzie tu coś dla siebie. Począwszy od sushi rodem z Japonii, poprzez rozgrzewający ramen, na klasycznym amerykańskim burgerze kończąc. Pełna oferta każdego z punktów gastronomicznych do sprawdzenia poniżej. Smacznego! 

Fot. Materiały prasowe/Food Hall Browary

El Patron

Tutejsze tacosy już wielokrotnie stały na podium konkursów na najlepsze tacosy w Warszawie. Spróbuj ich, a poczujesz dlaczego cały świat oszalał na punkcie tej potrawy! Składniki sprowadzane prosto z Meksyku, świeże warzywa, wysokiej jakości mięso i miłość do gotowania – to właśnie tworzy El Patron. 

Chinkalnia

Chinkalnia to dom cudownych gruzińskich pierogów, na których punkcie oszalał cały świat. Zjecie je tutaj w 3 wydaniach. Spróbujcie koniecznie także chaczapuri, kubdari i gvezeli, oraz słynnych gruzińskich placków i szaszłyków z grilla. Wszystkie potrawy w Chinkalni są podane z pełną pasją i miłością do jedzenia - niczym w gościnnym gruzińskim domu.

Boston Burger 

USA chwali się wynalezieniem współczesnej demokracji, ale tak naprawdę ich największym wkładem w rozwój świata są oczywiście burgery. A Boston Burger w Food Hall Browary serwuje burgery w klasycznej, amerykańskiej formie. Bo – umówmy się – to właśnie ta tradycyjna szkoła burgera wie, jak dać prawdziwą przyjemność jedzenia za pomocą bułki, mięsa i innych dodatków, o czym świadczy globalny sukces tego fast-foodowego gastro-cudu.

Wpadaj tu na cheeseburgera, double bacon, smash burgera czy ostre buffalo wings. Zanurz zęby w soczystych wołowinach limousine i hereford, otulonych w wypiekane na miejscu buły.

Bar Centralny & Wine Bar

Bar Centralny to najprawdopodobniej najdłuższy bar w Polsce, który serwuje koktajle skupiając się na ich najwyższej jakości i klasycznej formie. Za koncepcją Baru Centralnego stoi Karim Bibars – uznany warszawski barman i zwycięzca polskiej edycji największego rumowego konkursu barmańskiego na świecie.

Za to w sąsiadującym Wine Barze znajdziecie butelki z całego świata idealnie dobrane do pyszności z całego Food Hallu. Możecie spróbować tu niezwykłych efektów pracy jednych z najciekawszych winnic na świecie.

Fot. Materiały prasowe/Food Hall Browary

A Panu Occo?

Właściciele Dziurki od Klucza znają się na pizzy jak mało kto. Teraz wzięli się za neapolitański street food, który na stałe zagościł w tym miejscu pod szyldem A'Panu occo?!. Nazwa lokalu twórczo nawiązuje do panuozzo, włoskich kanapek z ciasta na pizzę, które po brzegi wypełnione jest tym, co w kuchniach świata najlepsze.

W tym przypadku jest to np. pieczona kaczka w sosie hoisin, panierowana na złoto mozzarella z tatarem z pomidorów i bazyliowym majonezem, boczek BBQ czy chociażby pastrami z sosem rosyjskim i kiszoną kapustą. Tak. To są kanapki, które rozbijają bank.

VietNem

Linh Nguyen od lat niepodzielnie włada azjatyckim obliczem kuchni w Warszawie, prowadząc tu naście autorskich restauracji. Teraz otworzyła w Food Hall Browary lokal VietNEM, który otworzył nam oczy na piękno tradycyjnych wietnamskich pierożków, które wizualnie przypominają krokiety, znane są u nas jako sajgonki.

Trudno o lepszy fast food w całej Azji i grzech nie spróbować tych, za którymi stoi cesarzowa dalekowschodnich smaków.

The Sushi 

Podobnie jak nazwa, cały ten koncept stawia na prostotę i szczerość. Szef kuchni, Alon Than w 2015 został mistrzem świata sushi podczas globalnego turnieju kulinarnego w Tokio. Zostać mistrzem sushi w stolicy ojczyzny sushi?

Trudno o lepszą rekomendację dla serwowanych tu rolek. Tym razem w roli jurora tychże rolek możesz zostać Ty. W The Sushi nie słuchasz o filozofii sushi, tylko przyswajasz ją w każdym kęsie.

The Seafood Bar

Za ten koncept odpowiada absolwent słynnej londyńskiej szkoły kulinarnej „Le Cordon Bleu” i kucharz z doświadczeniem zdobywanym w Polsce i zagranicą. Jak sama nazwa wskazuje The Seafood Bar oferuje owoce morza i ryby, ale w porywającym, niebanalnym i nieoczywistym wydaniu.

Spróbujesz tu doskonałych ostryg i innych owoców morza oraz ryb, którym towarzystwa dotrzyma kieliszek francuskiego szampana. Bezpretensjonalnie, bezsprzecznie oryginalnie i z gwarancją najwyższej jakości.

Silk & Spicy

Szefem kuchni jeest tu Zun Dungh, co już powinno pobudzić pracę kubków smakowych u wyznawców oryginalnej kuchni tajskiej. Stąd w Food Hall Browary bucha ta dalekowschodnia „aromatyka”, z wypełnionych po brzegi egzotyką dań.

Nowoczesna „Azja na talerzu” i zniewalające połączenia oryginalnych składników – warzyw, owoców morza, mięs, świeżych ziół i różnorodnych przypraw, o których istnieniu większość Europejczyków nie ma bladego pojęcia. Silk & Spicy to punkt obowiązkowy dla głodnych kulinarnych zaskoczeń.

S'poke

Chwyć doskonałej jakości holenderskiego matiasa i wymieszaj go finezyjnie z innymi składnikami w hawajskim bowlu. Oto przepis na kolejny z konceptów w Food Hall Browary. Buły piecze się tu na miejscu, a śledzie przybywają do S'poke & śledzie prosto z kutrów rybackich.

Tu dowiesz się, co to znaczy congee i jak smakuje zdrowe śniadanie, lunch czy kolacja. Z owoców nie-morza robić się tu będzie na bieżąco orzeźwiające smoothie i soki oraz lemoniady.

Okarima 

Karol „Solar” Poziemski otworzył w Food Hall Browary swój pierwszy biznes, który nie jest związany z muzyką. Raper przy wsparciu Karima Bibarsa wystartował z prawilnym ramen barem, w którym znajdą coś dla siebie zarówno miłośnicy mięsa, jak i weganie.

Entuzjaści tego dania doskonale wiedzą, że ramen nadał esencjonalnym bulionom i gotowanemu boczkowi zupełnie nowe znaczenie, a ten, który serwowany jest w lokalu ökarimå Ramen zrobił już niezłą furorę w mieście nad Wisłą.

Octo

Miłośników kochanej w stolicy Dziurki od klucza nie trzeba przekonywać, że ta restauracja umie w makarony. A jeśli Ci sami właściciele otwierają „Octo”, to możesz mieć pewność, że tutejsze pasty, pizza i owoce morza są absolutnie naj.

Najlepiej sprawdzić to w ramach wieczoru z przyjaciółmi, choć i biznesowy lunch może w Octo kupić Wasze serca.

Adres: ul. Haberbuscha i Schielego 2, Warszawa

Źródło: foodhallbrowary.pl