Centrum kateringowe Emirates to wielka fabryka dań. Wszystko jest w pełni zautomatyzowane, a hale, w których przygotowuje się jedzenie oplata kolejka - wagoniki jeżdżą na 2,5-kilometrowej trasie dostarczając poszczególne produkty na kuchenne stoły. Dania przygotowywane są 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Naszym przewodnikiem po tym niezwykłym miejscu jest Wang Dexiang, jeden z 600 szefów kuchni w centrum kateringowym. Jesteście ciekawi, jak kucharze przygotowują posiłki serwowane 10 tysięcy metrów nad ziemią i jak długa mają datę przydatności do spożycia? Obejrzyjcie nasz film!
 


 

Najnowsza seria filmów Travelera!
 

W tym roku linia lotnicza Emirates w prestiżowym rankingu Sky Trax została wybrana najlepszą linią lotniczą świata. Z tej okazji zostaliśmy zaproszeni do Dubaju, by poznać ją od kuchni - i to dosłownie. Mogliśmy zajrzeć niemal wszędzie! 
 

W pierwszym odcinku naszej serii zabraliśmy was do centrum szkolenia załóg lotniczych Emirates. Na pokładach samolotów linii lotniczej Emirates pracuje ponad 20 tysięcy osób z całego świata, w tym aż 700 Polaków. Jednak zanim rozpoczną swoją pracę, muszą przejść szkolenie w Emirates Aviation College w Dubaju. To właśnie tutaj uczą się noszenia mundurów, zasad bezpieczeństwa, gaszenia pożaru w samolocie, ewakuacji pasażerów czy pierwszej pomocy. 
 

Na naszym filmie możecie zobaczyć, jak wygląda szkolenie stewardes i stewardów. W kolejnych odcinkach zabierzemy was na pokład samolotu Boeing 777 300 ER, którym podróżowaliśmy na trasie Warszawa - Dubaj - Warszawa. Pokażemy Wam także Dubaj, miasto, w którym wszystko ma być najlepsze na świecie.