Dotychczas Opasły Tom Agnieszki i Marcina Kręglickich mógł poszczycić się, że na swoim pokładzie gości najlepszą szefową kuchni  w Polsce - Agatę Wojdę. Agata zdecydowała się jednak zostawić kuchnię i wyruszyła po kolejną przygodę.  

Kręgliccy zamiast szukać natychmiastowego następcę,  wprowadzili w restauracji…  styl pop –up. Zapraszają kolejnych szefów kuchni z nowymi pomysłami i świeżą interpretacją polskiej kuchni.

Jako pierwsza w kuchni Opasłego pojawi się Flavia Borawska, absolwentka Le Cordon Bleu, która kucharskie szlify zdobywała za granicą. Polską kuchnię - a właściwie polską z włoskimi akcentami - interpretuje w Polsce po raz pierwszy.

Po Flavii na gościnne występy przybędzie Drew Snaith z Anglii, który doświadczenie zdobywał m.in. u Gordona Ramsaya. U Kręglickich zaprezentuje menu przełomu wiosny i lata. Będzie się działo! Opasły Tom. ul. Foksal 17, Warszawa.