Podczas “Flavours of Portugal”, w Hotelu InterContinental w Warszawie będzie można skosztować portugalskich win, regionalnych produktów oraz dań kuchni portugalskiej. Potrawy przygotują szefowie kuchni: Carla Costa z hotelu Altis Park w Lizbonie, Gil Martins z hotelu Dom Pedro Palace również z Lizbony oraz Roberto Teixeira z Quinta do Lorde na Maderze. Każdego dnia zaprezentowany zostanie inny region Portugalii. W poniedziałek była to Madera i Azory, we wtorek będzie to Trás-os-Montes i Minho, w środę - Beiras i Douro, w czwartek - Estremadura i Ribatejo, a w piątek - Alentejo i Algarve. Co wieczór, o godz. 21:45 odbędzie się koncert muzyki fado w wykonaniu João de Sousa & Fado Polaco. Wstęp jest odpłatny (160 zł za osobę).

Organizatorem wydarzenia jest Polsko – Portugalska Izba Gospodarcza (PPCC), a patronat nad nim objęła Ambasada Portugalii oraz organizacja AICEP Portugal Global.